Solat Tiang Agama


“Dan janganlah kamu mendekati zina; Sesungguhnya zina itu adalah suatu perbuatan yang keji dan suatu jalan yang amat buruk.” (QS Al-Isra’, 17/32)

Khamis, November 26, 2009

KEMBALI BERSUA

Bismillahir rahmanir rahiiim

Salam Eidul Adha untuk semua anak2 dan sahabat2 yang dikasehi.

Rindu untuk menulis telah datang....sebelum ni dah menulis tetapi hilang ditelan angin lintang agaknya...tentulah ada hikmahNya kan?


Pertama sekali nak ucap jutaan terima kasih atas segala sokongan yang telah diberi kepada ummi tak kira di mana pun kalian berada. Oh ye..tadi anak2 dari Maktab Perguruan Miri menziarahi RS...maafkan ummi yang tak kesempatan untuk menyambut dan menyaksikan kalian. Apapun, ummi yakin kalian telah dapat rasa satu kepuasan kerana selama ini hanya mendengarnya dari jauh saja. Makasih atas kunjungan yang membawa rahmat dan barokah kepada anak2 ummi di RS sana. Ummi pun belum pernah sampai ke Miri, tapi kalau kalian mahukan program ABJZ di sana, boleh saja hubungi ummi. Ummi dan team akan bahagia berkongsi apa pun asal dapat bantu membangunkan generasi yang bakal menjadi pendidik ummah!

Terima kasih juga buat anak2 di sekolah-sekolah yang telah ummi dan team hadiri untuk program ABJZ dan program yang sewaktu dengannya. Ummi sebetulnya agak kesuntukan masa untuk berada di forum maya apatah lagi berada di blog sendiri. Macam-macam persediaan untuk menghadapi Perhimpunan Perwakilan Nasional JIM minggu depan di Kuala Kangsar dan memenuhi jemputan program-program di sekolah yang sangat banyak selepas PMR (Sek Men Agama Hishamuddin Kelang, Sek Men Sg Rawang, Sepang, Sek Men Bukit Rahman Putra, Sg Buloh). Di samping itu, ada juga program bersama masyarakat (LPPKN di KL, Jab Peguam Negara di Rompin) yang jarang sekali ummi menolak jemputannya kerana inilah juga antara platform untuk kami berkongsi maklumat dengan ibu ayah kalian semua.

RS sedang dalam perancangan meluaskan siri kesedaran program Anda Bijak Jauhi Zina (ABJZ) yang mensasarkan tahun 2010 sebagai tahun berjuang habis-habisan memerangi bahaya zina. RS cannot do this alone...we need you! Please come forward....give us your fullest support. Help us to help others! Kita tak boleh nak menangguhkan lagi kerja amar ma'ruf nahi mungkar ini. Kita tak tahu bila umur ini akan terhenti. Kita akan berusaha. Kita akan menjadikan usaha ini sebagai pelepas tanggungjawab kita apabila bertemu dengan Allah di akhirat nanti insyaAllah!

Jadikanlah tekad ini sebagai satu langkah permulaan untuk kita semua bertemu di Jannah nanti insyaAllah!

JOM amar ma'ruf nahi mungkar bersama!
nukilan
ummiroses

Tiada ulasan:

Followers

Linking to me from where??.....

Web Pages referring to this page
Link to this page and get a link back!

AKTIVITI RS